adressi: Ljudmila Markianovan karkotuspäätös purettava

Hallinto-oikeus on päättänyt karkottaa pitkälle edennyttä Alzheimerin tautia sairastavan professori emerita Ljudmila Markianovan (HS 14.2.2016), vaikka hänellä ei ole entisessä kotikaupungissaan Petroskoissa vanhainkotipaikkaa eikä läheisiä, jotka hänestä siellä huolehtisivat. Markianovaa hoitaa ympärivuorokautisesti hänen ainoa lapsensa, joka on asunut perheineen Suomessa yli 20 vuotta. Venäjällä vanhainkotipaikkaa voi hakea muistisairaalle vain maassa vakinaisesti asuva omaishoitaja. Markianovan lähettäminen Venäjälle olisi siis selkeästi heitteillejättö.

Markianova on elämäntyöllään palvellut myös Suomea. Nykyinen karjalan kirjakieli, jota käyttää myös huomattava osa Suomen kotoperäisestä karjalankielisestä vähemmistöstä, on paljolti hänen luomansa. Hän on julkaissut lukuisia oppi- ja sanakirjoja sekä karjalankielistä kirjallisuutta, joita kaikkia käytetään molemmin puolin rajaa. Häntä sitovat Suomeen perhesiteet sekä vanhempiensa että tyttären perheen kautta.

(Tämän tekstin, jonka tähänastisen version on laatinut Heini Karjalainen yhteistyössä Anneli Sarhimaan ja Johanna Laakson kanssa, aiomme toimittaa myös Helsingin Sanomien yleisönosastoon sekä asiaa käsitteleville viranomaisille, Suomen ja ulkomaiden johtavien karjalan kielen tutkijoiden allekirjoittamana.)
http://www.adressit.com/ljudmila_markianovan_karkotuspaatos_purettava 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SCP-113 trap

  SCP-113 https://scp-wiki.wikidot.com/scp-113 in this comic, I tried comic page layout of belgian comic magazine