Historiaa

"Karjalaiset ovat vilkkaita ja iloisia. Siis hyviä seuraihmisiä, välittömiä, avomielisiä, puheliaita ja hilpeitä. Myös vieraanvaraisiksi, kohteliaiksi, hyväntahtoisiksi ja auttavaisiksi gallupin vastaajat luonnehtivat karjalaisia.

Kielteisinä piirteinä mainittiin, että karjalaiset ovat ovelia, kieroja, viekkaita ja petollisia. Karjalaiset ovat myös ailahtelevia, omahyväisiä ja itsekehuun taipuvia ja tietysti liukaskielisiä.

Karjalaiset tunnettiin heimoista parhaiten. Tämä johtui varmaan siitä, että sadat tuhannet kotiseutunsa menettäneet karjalaiset oli sotien seurauksena riepoteltu eri puolille maata.
...
Suomen perusheimot ovat hämäläiset ja karjalaiset. Myös pohjalaiset ovat perijuuriltaan hämäläisiä; savolaiset taas enemmän karjalaisia kuin hämäläisiä."
-http://www.ts.fi/mielipiteet/paakirjoitukset/1073936480/Suomen+heimojen+peruspiirteet
...
No... Suur-Savo (karj. Savilahti) oli muinais-karjalaisten asuttamaa aluetta ennen kui Ruotsi valloitti sen...myös perinneruuassa on vivahteita karjalaisuuteen...
Muinais-karjalaisuudesta (usein käännetty venäläisiksi taikka ortodoksi väestöksi) taika -saamelaisuudesta ei Suomen peruskoulun historian tunneilla kerrotakkaan, vaikka ne ovatkin Suomen kotoperäisiä vähemmistöjä (en itse muista ainakaan)... Suomen ruotsalaisista kerrotaan jotain historian kirjoissa...
"Savilahti (ruots. Savolax), myöhemmin Suur-Savo, oli Savon vanhin kirkkopitäjä. Jo 1329 mainittu Savilahti käsitti alkujaan lähes koko Savon maakunnan, joka sai nimensä käännösvirheestä Savilaksi → Savolax → Savo.
...
Savilahti oli ortodoksinen vuoteen 1323 asti, jolloin se liitettiin katoliseen Ruotsin valtioon. Virallisesti katolinen aika Savilahden seurakunnassa päättyi uskonpuhdistukseen vuonna 1527, mistä lähtien luterilaisuus on ollut Mikkelin seudun valtauskontona."
- WIKIPEDIA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SCP-113 trap

  SCP-113 https://scp-wiki.wikidot.com/scp-113 in this comic, I tried comic page layout of belgian comic magazine