karjalaisuus luhistunut Pielisen kunta-identiteetissä




Neljän kunnan yhteinen valtuustoseminaari päättyi tunti sitten Nurmes-talossa. Salista valui ulos sopuisia ja hyväntuulisia päättäjiä, joten tilaisuus oli mitä ilmeisimmin ollut antoisa ja hyvähenkinen. Valtuutetuille esiteltiin kaksi sopimusluonnosvaihtoehtoa.
Toisessa vaihtoehdossa neljä kuntaa yhdistyy uudeksi kunnaksi, jonka nimeksi tulee Pielisjärvi ja vaakunaksi vanha Pielisjärven vaakuna. Asiakaspalvelupisteitä on Nurmeksessa, Lieksassa, Valtimolla ja Juuassa. Kaikissa entisissä kuntakeskuksissa tarjotaan yhteisesti sovitut lähipalvelut.

Toisessa vaihtoehdossa kunnat syventävät yhteistyötään isäntäkuntamallilla. Nurmes vastaa sivistyspalveluista, Juuka teknisistä palveluista, Lieksa hallinto-, tuki- ja elinkeinopalveluista ja Valtimo lomituksesta ja maaseutupalveluista.
Toukokuun lopussa kuntien valtuustot päättävät, jatketaanko yhteistyöneuvotteluita kuntaliitosvaihtoehdon vai syvenevän yhteistyön vaihtoehdon pohjalta
.
facebook ylä-karjala
Nyt täytyy kommentoida että Pielisjärven kunta on ottanut Savo-Kainuulaisen asenteen vaakunan kanssa.. Halutaan vaalia näköjään Kainuulaista perintöä ennemmin kuin Pohjois-Karjalaisuutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Alugha videjoi